dilluns, 2 de novembre del 2009

La Porxada, nou espai Wifi per connectar-se a Internet de forma gratuïta

Connectar-se a Internet via Wifi a la plaça de la Porxada ja és possible. El servei és gratuït i dóna cobertura a tota la plaça. Té un cabdal de transferència de 512 kb, i està enfocat a la navegació. La connexió a internet està limitada a determinats continguts. Per tant, no es permet la descàrrega massiva de continguts audiovisuals, l’ús de la telefonia IP ni la videoconferència i l’accés a pàgines web està limitat per motius ètics.

Granollers WiFi també es troba disponible a diversos equipaments públics durant el seu horari de funcionament, i les zones on és efectiva la connexió estan senyalitzades amb el distintiu G WiFi.

dilluns, 28 de setembre del 2009

Taller Xarxa Ciutadana

Aquest dissabte es va celebrar el taller participatiu de Xarxa ciutadana que s'emmarca dins el PDPSC dels municipis de Granollers, La Roca, Les Franqueses i Canovelles. El taller va començar a les 10h del matí amb els parlaments dels alcaldes de Granollers i Les Franqueses. La sessió va realitzar-se a l'equipament juvenil Gra de Granollers.

La sessió estava plantejada amb dues xerrades. La primera, sobre la societat web, la va fer Dolors Reig.

La segona la va realitzar Roger Baig de Guifi.net. Podeu trobar aquí el document de presentació.

Després de les presentacions va realitzar-se una dinàmica de grup per treure propostes per incorporar al PDPSC. Aquest és el document que en va resultar.
També, aquí trobareu el document de pre-diagnosi de xarxa ciutadana.

dimecres, 23 de setembre del 2009

Aquest dissabte participa a la sessió de xarxa ciutadana

Dissabte 26 de setembre de 10 a 14 h a l'equipament juvenil Gra (pl. de l'Església, 8) tindrà lloc una sessió de xarxa ciutadana que constituirà un espai pedagògic al voltant de les TIC. Es preveu que els assistents aportin propostes per a les activitats que es promouen en l'àmbit de la formació i la divulgació de les TIC, així com, en l'àmbit de la societat del coneixement.

El programa de la jornada comença amb dues xerrades. La primera, sobre la societat web, la farà Dolors Reig i la segona, a les 11h, presentarà la xarxa guifi.net a Granollers. A partir de les 12h la sessió s'obrirà a la participació de ciutadans i col·lectius de la ciutat, per tal que formulin les seves propostes en matèria de noves tecnologies.

WIFI a la Porxada

El mateix dia 26 es faran activitats d’extensió del pla director a la plaça de la Porxada. L’Ajuntament de Granollers posa a disposició de la ciutadania portàtils amb connexió WIFI per conèixer l’Oficina Virtual d’Atenció Ciutadana (OVAC), que permet fer tràmits municipals per Internet. Aquell qui vulgui conèixer més a fons què és un certificat digital i com funciona l’OVAC, podrà assistir als tallers gratuïts que es fan el mateix dissabte 26 a les 10.30 h, 11.30 h i 12.30 h, a l’aula d’informàtica del GRA (pl. de l’Església, 8).

A més, durant tota la setmana s’han programat activitats obertes i gratuïtes, concretament, dos cursos de creació de blogs al Centre Cívic Nord i la Biblioteca Roca Umbert i dos tallers de vídeo djs al Gra.

dilluns, 21 de setembre del 2009

Sessió de Promoció Econòmica i TIC

Aquest dimarts s'ha realitzat la sessió dedicada a l'àmbit de la promoció econòmica i l'empresa del Procés participatiu del Pla Director de la Societat de la Informació i del Coneixement. La sessió ha tingut una durada de 3 hores (de 10 a 13h) i s'ha repartit de la següent manera: presentació del treball que s'està realitzant, la ponència de Xavier Marcet i, posteriorment, grups de treball formats pels assistents per tal de recollir les seves aportacions. La sessió s'ha fet a la Masia de Can Ribas de les Franqueses del Vallès i ha comptat amb la presència d'unes 50 persones, entre ells els alcaldes de Granollers i Les Franqueses.

Aquí podeu descarregar el document inicial.
Aquí les propostes generades pels grups de treball.

Tràmits i notificacions per Internet, un pas més cap a l'administració electrònica



Avui s'ha presentat l'Oficina Virtual d'Atenció Ciutadana (OVAC) i la signatura d'un conveni que permetrà a l'Ajuntament de Granollers notificar els seus actes administratius per mitjans electrònics. Aquestes actuacions s'emmarquen dins del compliment de la Llei 11/2007, de 22 de juny, d'accés electrònic dels ciutadans als Serveis Públics i que seran desenvolupades per l'Ajuntament de Granollers dins del Pla director de la Societat de la Informació i el Coneixement.

Dissabte dia 26 de setembre, coincidint amb la sessió de xarxa ciutadana, convocada pel Pla director de la Societat de la Informació i del Coneixement, es faran al GRA tallers gratuïts per conèixer més a fons què és un certificat digital i com funciona l'OVAC. El tallers s'iniciaran a les 10.30 h i es repetiran a les 11.30 h i a les 12.30 h. Igualment, l'Ajuntament de Granollers ha editat tríptics informatius i cartells per difondre la importància de disposar de certificat digital per poder fer tràmits tant a l'Ajuntament com a d'altres administracions.

Una altra de les eines que podrem trobar dins l'OVAC és el formulari per poder rebre informació municipal per SMS, segons els nostres interessos. De la mateixa manera, l’Ajuntament podrà avisar personalment a través d’SMS d’actuacions sobre determinats tràmits que s’hagin iniciat com, per exemple, comunicar la concessió d’una beca o el càrrec en compte d’un rebut domiciliat.
Un pas més en l’avanç cap a l’administració electrònica és adreçar per mitjans telemàtics les notificacions oficials dels actes i resolucions administratives, a les persones interessades que ho sol·licitin, amb totes les garanties jurídiques i tècniques. Una opció a la qual s’ha acollit l’Ajuntament de Granollers gràcies a la signatura d’un conveni amb el Consorci Administració Oberta Electrònica de Catalunya (AOC), que facilita el servei, complint amb els requisits que estableix la Llei 11/2007, de 22 de juny, d'accés electrònic dels ciutadans als serveis públics, ja que permet acreditar la data i l'hora en què es produeix la posada a disposició de l'interessat de l'acte objecte de notificació.

Per a l'Ajuntament de Granollers notificar electrònicament suposarà una economia de temps i de mitjans, mentre que la ciutadania guanya immediatesa en la recepció de la notificació. Aquell qui es vulgui orientar sobre com obtenir un certificat digital tenir accés als tràmits de l’OVAC, té a la seva disposició els dinamitzadors de noves tecnologies del Centre Tecnològic i Universitari de Granollers (CTUG, c. Mare de Déu de Montserrat, 36) de 16 a 20 h, de dilluns a divendres; i del Centre Cívic Nord (c. Lledoner, 6), dilluns, dimarts i dimecres d’11 a 13 h. A més, entrant a www.granollers.cat es pot consultar el llistat dels equipaments públics que tenen ordinadors amb lector de DNI electrònic i que es poden fer servir lliurement per entrar a l’OVAC.

dimecres, 16 de setembre del 2009

Gwifi


A partir del dia 26 de setembre, es senyalitzaran les zones als diferents equipaments d'Ajuntament on és efectiva la connexió Granollers Wifi, un servei de proximitat que apropa les noves tecnologies al ciutadans mitjançant el desplagament de WiFi a 6 equipaments de Granollers.

Actualment el servei es troba disponible a la Biblioteca Can Pedrals, la Biblioteca Roca Umbert, La Troca, Centre Tecnològic i Universitari de Granollers, el Centre Cívic Nord i el Gra

Per navegar cal identificar-se i acceptar les condicions del servei, que és gratuït i està enfocat a la navegació per internet. Granollers WiFi és operatiu en l’horari de funcionament de cada espai. Els horaris són disponibles a la pàgina web www.granollers.cat o al telèfon d’atenció ciutadana 010.


L’Ajuntament de Granollers facilita també amb aquesta xarxa l’accés dels ciutadans als tràmits en línia i la informació de la ciutat, establint una nova forma de comunicació amb el ciutadà.

dimarts, 15 de setembre del 2009

Formació en noves tecnologies

Durant aquest mes de setembre s'ha obert el període de preinscripció a diferents cursos i tallers que es fan a Granollers en execució del projecte Granollers digital 2008-2010. Els cursos s'imparteixen a diferents punts de la ciutat i estan dirigits a reduir l'escletxa digital i, per tant, oberts a tot tipus de públic. A més, la programació recull una diversa oferta de cursos i tallers per a professionals, directius i empreses i s'organitzen en col·laboració amb el Centre Tecnològic i Universitari de Granollers. Per a més informació cliqueu aquí.