dilluns, 13 de juliol del 2009

S'estrena el bloc del Pla Director Participatiu

Avui comencem el bloc del Pla director participatiu de la Societat del Coneixement de les poblacions de Granollers, La Roca, Les Franqueses i Canovelles. Ja a l'any 2002 es va realitzar un treball de reflexió estratègica que va culminar amb l'elaboració del Pla Director de la Societat del Coneixement (veure el document del Pla de 2002) . Ara, és pretén revisar i actualitzar el document per tal que serveixi de guia pel desenvolupament dels municipis. La revisió del Pla es fa en col·laboració amb el Consorci Localret que ja va participar en l’elaboració del primer Pla d’aquests quatre municipis.

Aquest exercici de reflexió ha de servir perquè els territoris es preguntin, en primer lloc, fins a quin punt ja han incorporat les noves tecnologies i quins efectes estan tenint aquestes a la en la vida quotidiana. En segon lloc, el Pla ha d’identificar les necessitats i els condicionaments que experimenta la societat local en el seu trànsit cap al món digital i la societat del coneixement, i plantejar objectius a mig termini en aquest àmbit, així com estratègies i accions que han de fer possible assolir aquests objectius.

El Pla pretén ser, en definitiva, una manera d’aprofitar els avantatges de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) per tal de posicionar a aquests quatre municipis en la societat del coneixement, evitant així les possibles fractures socials o territorials.

El pla treballa amb la implicació de la ciutadania tot allò referent a les TIC i la Societat de la Informació, centrant-se especialment en quatre àmbits:

.- Infraestructures.- E-govern .- Xarxa ciutadana .- Innovació i economia

El pla tindrà diversos espai oberts a la ciutadania i de forma telemàtica es podrà també seguir i participar en l’elaboració del mateix mitjançant l’eina de participació online CONSENSUS.

Podeu veure la primera documentació del procés aquí.